Αυτή τη φορά απέτυχες. Ίσως την επόμενη φορά....- OSHO


 Μέχρι να τελειώσει ο μήνας του μέλιτος, ξέρεις πως είσαι με τον λάθος άνθρωπο ...


Δεν υπάρχει σωστή γυναίκα και δεν υπάρχει σωστός άντρας.
Κανένας ποτέ δεν τον έχει βρει. Η φαντασίωση όμως του να βρεις το σωστό άνθρωπο...
Σε κάθε ζευγάρι, όταν ερωτεύονται για πρώτη φορά, νομίζουν πως είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. Αυτή τη γυναίκα ονειρευόμουν πάντοτε. Αυτόν τον άντρα ήθελα, πως είστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον.
Εσύ όμως εξακολουθείς να έχεις φαντασιώσεις: “Ίσως μια άλλη γυναίκα...” Επειδή ο κόσμος είναι γεμάτος με γυναίκες, είναι γεμάτος με άντρες.
Αυτή τη φορά απέτυχες. Ίσως την επόμενη φορά...
Ένας φίλος μου παντρεύτηκε τρεις φορές. Στην Ινδία, είναι δύσκολο να πάρεις διαζύγιο. Ο νόμος δεν είναι εύκολος, αλλά κάπως τα κατάφερε, επειδή στην Ινδία μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Το μόνο που χρειάζεται είναι χρήματα κι εκείνος είχε χρήματα. Μπορείς να δωροδοκήσεις τους πάντες. Είναι εθνική παράδοση και δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι πολύ παλιά ιστορία.
Οι Ινδοί έχουν δωροδοκήσει το Θεό, οπότε τι τους νοιάζει που δωροδοκείται ο υπάλληλος ή ο δικαστής;
Όταν ο Ινδός πηγαίνει στο ναό και λέει στο θεό του, "αν κερδίσω αυτό το λαχείο, θα σου προσφέρω πέντε ρούπιες γλυκά" ή "θα νηστέψω στους έντεκα βραχμάνους", τι είναι αυτό; Και το λαχείο είναι ένα εκατομμύριο ρούπιες. Με πέντε ρούπιες, προσπαθεί να κερδίσει ένα εκατομμύριο!
Και οι Ινδοί δωροδοκούν το Θεό επί αιώνες. Αυτή είναι η κληρονομιά τους.
Κανένας δεν νιώθει άσχημα γι' αυτό.
Μπορείς να δωροδοκήσεις τους πάντες.
Ούτε εσύ νιώθεις άσχημα γι' αυτό ούτε κι εκείνος, επειδή σου κάνει τη δουλειά σου. Είναι σχεδόν πληρωμή για τη δουλειά που σου κάνει. Και κάνει δουλειά, η οποία κοστίζει πολύ περισσότερο από τη δωροδοκία που του προσφέρεις.
Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Μπορείς να δολοφονήσεις και να αφεθείς ελεύθερος.
Το μόνο που χρειάζεται είναι χρήματα.
Έτσι, σκέφτεται κανείς ότι αύριο θα είναι διαφορετικά.
Ο φίλος μου άλλαξε σύζυγο τρεις φορές και πάντοτε μου έλεγε: “Αυτή τη φορά, δεν πρόκειται να αποτύχω, όπως με τη γυναίκα που ξεφορτώθηκα. Αυτή ήταν στρίγγλα!”
Και του είπα: “Πάντοτε στρίγγλες ερωτεύεσαι”.
Κάποτε μου είπε: “Είναι παράξενο, αλλά έχεις δίκιο! Η επόμενη αποδείχτηκε τόσο στρίγγλα, όσο ήταν η πρώτη και η τρίτη αποδείχτηκε το ίδιο στρίγγλα με τις άλλες. Πώς το πρόβλεψες;”
Είπα: “Δεν το πρόβλεψα. Δεν είμαι αστρολόγος. Απλώς ξέρω εσένα, τι είδος γυναίκα σε τραβάει, αυτό ξέρω. Γιατί ερωτεύτηκες την πρώτη γυναίκα; Έχεις σκεφτεί, έχεις αναλύσει ποιες ποιότητες της γυναίκας σε τράβηξαν; Και ποιος πρόκειται να βρει για σένα τη δεύτερη γυναίκα;
Εσύ θα το κάνεις κι εσύ θα προσελκυστείς και πάλι από τα ίδια πράγματα. Εσύ δεν έχεις αλλάξει. Αυτά που σε τραβάνε δεν έχουν αλλάξει.
Ποτέ δεν σε απασχόλησε το ότι εσύ είσαι υπεύθυνος, που έχεις επιλέξει αυτή τη γυναίκα. Γι’ αυτό, τρεις φορές έχεις διαλέξει το ίδιο είδος.
Το ζήτημα δεν είναι να χωρίσεις, το ζήτημα δεν είναι να αλλάξεις γυναίκα. Το ζήτημα είναι να αλλάξεις το νου σου”.

Οι άνθρωποι όμως προσπαθούν πάντοτε να τα ρίξουν στους άλλους.


OSHO

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΓΩ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΓΩ
ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΕΜΠΕΛΔεν υπάρχουν σχόλια