Το μόνο πράγμα που μετράει, είναι το πώς έπαιξες το παιχνίδι.-OSHO

 Το μόνο πράγμα που μετράει, είναι το πώς έπαιξες το παιχνίδι.Τα πράγματα πρέπει να τα χρησιμοποιείς, όχι να τα κάνεις κτήμα σου.
Ερχόμαστε με άδεια χέρια και φεύγουμε με άδεια χέρια, οπότε δεν έχει κανένα νόημα το να έχεις στην κατοχή σου το οτιδήποτε.
Το να είσαι κτητικός είναι άσχημο. Χρησιμοποίησε όμως τα πάντα!
Όσο είσαι ζωντανός, χρησιμοποίησε τον κόσμο. Απόλαυσε το κάθε τι που είναι διαθέσιμο στον κόσμο κι ύστερα πήγαινε, χωρίς να κοιτάξεις πίσω, χωρίς να προσκολληθείς σε πράγματα.
Ο άνθρωπος που είναι ευφυής χρησιμοποιεί τη ζωή και τη χρησιμοποιεί όμορφα, με καλαισθησία, με ευαισθησία.
Τότε, ο κόσμος έχει πολλούς θησαυρούς για εκείνον. Ποτέ δεν προσκολλάται, επειδή τη στιγμή που προσκολλάσαι, έχεις αποκοιμηθεί.

Ο νικητής σπέρνει μίσος, επειδή ο ηττημένος υποφέρει.
Άφησε τις νίκες και τις ήττες και βρες τη χαρά.

Πώς να βρεις τη χαρά; Άφησε τη φιλοδοξία σου να εξαφανιστεί. Η φιλοδοξία είναι το εμπόδιο. Φιλοδοξία σημαίνει να μπαίνεις στην εγωιστική διαδικασία “θέλω αυτό, θέλω εκείνο, θέλω περισσότερα χρήματα, θέλω περισσότερο κύρος”.
Να θυμάσαι όμως, ο νικητής σπέρνει μίσος, επειδή ο ηττημένος υποφέρει.
Άφησε τις νίκες και τις ήττες και βρες τη χαρά. Αν θέλεις να βρεις τη χαρά, ξέχνα τις νίκες και τις ήττες. Η ζωή είναι ένα παιχνίδι. Παίξε το όμορφα και ξέχνα όλες τις νίκες και τις ήττες.
Το πραγματικά αθλητικό πνεύμα δεν είναι η νίκη, είναι η απόλαυση του παιχνιδιού.
Αν παίζεις για να κερδίσεις, παίζεις με ένταση, με αγωνία. Δεν ασχολείσαι με το ίδιο το παιχνίδι, αλλά με το αποτέλεσμα.
Δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος για να ζεις μέσα στον κόσμο.
Ζήσε μέσα στον κόσμο, χωρίς να έχεις ιδέα για το τι πρόκειται να συμβεί.
Είτε είσαι νικητής είτε είσαι ηττημένος, αυτό δεν έχει καμία σημασία. Το μόνο πράγμα που μετράει – και αυτό συνέβαινε πάντοτε – είναι το πώς έπαιξες το παιχνίδι.
Το ευχαριστήθηκες; - το παιχνίδι αυτό καθαυτό;
Τότε, κάθε στιγμή είναι στιγμή χαράς.

OSHO

ΧΑΡΑ
Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΕΜΠΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια