Άντρας μονογαμικός δεν υπάρχει˙ είναι αφύσικο...(Διονύσης Χαριτόπουλος)


Απιστία
Τι πα να πει «αιώνια πίστη και λατρεία» όταν η φύση προστάζει. Τίποτα. Τι θα πει «όρκοι ερωτικοί». Πάλι τίποτα. Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις. Απολύτως τίποτα. Η απιστία είναι εντελώς φυσική. Ίσως κοινωνικά ανεπίτρεπτη, νομικά κολάσιμη, αμαρτία ασυγχώρητη, αλλά εντός της φύσης μας.

Ναι. Η σχέση βασίζεται στην αποκλειστικότητα.

Μα η ζωή είναι απρόβλεπτη. Η σχέση δεν επιφέρει τύφλωση ή αναστολή συναισθημάτων. Μπορεί και οι ζευγαρωμένοι να βρουν ελκυστικούς άλλους ανθρώπους. Να αναπτύξουν αισθήματα για κάποιο νέο πρόσωπο στη ζωή τους˙ να αισθανθούν έντονη ερωτική έλξη για κάποιον τρίτο.Ουδείς μπορεί να κλειδώσει τον άνθρωπο έξω από τη φύση του, να την καταργήσει. Στη μόνιμη σχέση αναλαμβάνουμε δεσμεύσεις που αδυνατούμε να τηρήσουμε.

Λίγοι προσαρμόζονται˙ οι πολλοί υπομένουν.

Έχουμε την απαίτηση ζευγαρώματος διά βίου.

Ελάχιστα μέλη του ζωικού βασιλείου το έχουν πετύχει. Κατά τους ειδικούς ούτε το 3% είναι μονογαμική. Σίγουρα ο άνθρωπος δεν είναι ανάμεσά τους. Του επιβάλαμε να είναι. Μα ο εξαναγκασμός έχει ολέθρια αποτελέσματα.

Δυστυχισμένες υπάρξεις, φόνους, τραγωδίες. Άντρας μονογαμικός δεν υπάρχει˙ είναι αφύσικο.

Ούτε γυναίκα. Απλώς η καταπίεση χιλιάδων χρόνων την εγκλώβισε σε μια ζωή υποκρισίας. Κυρίως στα ερωτικά. Είναι κυριολεκτικά τρομοκρατημένη. Εσωτερίκευσε και η ίδια σαν αξία τον ερωτικό ευνουχισμό της, όπως παλιότερα την παρθενία˙ αλλιώς την περιμένουν διαπόμπευση, ξυλοδαρμοί, θάνατος.

Το εξοργιστικά αφύσικο είναι ότι η μονογαμία επιβλήθηκε στη γυναίκα˙ το ερωτικά ικανότερο των δύο φύλων. Ο άντρας όσο σφριγηλός κι αν είναι μπορεί να έχει 3 με 4 οργασμούς- η γυναίκα μπορεί να φτάσει τους 30 με 50. Εννοείται όχι καθημερινά, αλλά ως δυνατότητα.Διονύσης Χαριτόπουλος

Σχέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια