Το άγχος είναι η σύνοψη της ανισορροπίας. (BRIAN LUKE SEAWARD)

Το άγχος είναι η σύνοψη της ανισορροπίας.


Εκείνο που ξεκινάει από το νου μας ως αντίληψη γεγονότων ή καταστάσεων συχνά καταλήγει σε σύμπτωμα ασθένειας αν δεν ξεκαθαριστεί. Στη χειρότερη περίπτωση, το σώμα μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, όπου διαδραματίζονται τα πολεμικά παιχνίδια του νου μας.
Τώρα πια, μπορώ να συμπτύξω όλο το μήνυμα της αντιμετώπισης του άγχους μέσα σε μια λέξη: ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ.

Η ισορροπία είναι η ικανότητά μας να φέρνουμε μια αίσθηση συμμετρίας στη ζωή μας. Αυτό δεν είναι ένα έμφυτο ταλέντο, αλλά μια επίκτητη δεξιότητα που παίρνει υπόψη της την πνευματική μας ουσία και χρειάζεται διαρκή εξάσκηση. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι που να εξαφανίζει το άγχος στη στιγμή.
Χρειάζεται να κοιτάξουμε βαθιά μέσα στη ψυχή μας για να βρούμε απαντήσεις σ' αυτού του είδους τις ανησυχίες. Η διαδικασία μπορεί να είναι μακρόχρονη και δύσκολη, χωρίς ταχείες λύσεις. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν για άμεσες απαντήσεις σε τεράστια προβλήματα...
Ένα αρχαίο ρητό από το Τάι Τσι έλεγε:
"Στάσου σαν βουνό, κύλα σαν νερό"
Αυτή κι αν είναι σύντομη και περιεκτική απάντηση!
Αυτή η σοφή φράση μας συμβουλεύει να νιώθουμε δυνατοί και ασφαλείς μέσα στην ίδια μας την ύπαρξη, όπως ένα βουνό, αλλά ταυτόχρονα να έχουμε τη ρευστότητα του νερού που κυλάει. Είναι μια αρχαία μεταφορά που δίνει πνοή στην έννοια της ισορροπίας.

BRIAN LUKE SEAWARD
(Στάσου σαν βουνό, κύλα σαν νερό)


Δεν υπάρχουν σχόλια